NPO Radio 1 volgt verkiezingen live vanuit De Hip

De Tweede Kamer Verkiezingen zijn misschien wel spannender dan ooit. NPO Radio 1 zendt woensdag 22 november van 18.30 uur tot 20.30 uur live uit vanuit De Hip en jij kan daar bij zijn.

Woensdag 22 november staat de nieuws- en actualiteitenzender NPO Radio 1 de gehele dag in het teken van de verkiezingen van een nieuwe Tweede Kamer. Tussen half tien ’s ochtends en half negen ’s avonds maakt de gebruikelijke programmering plaats voor het gezamenlijke programma NPO Radio 1 Laat je stem horen. En jij kunt daarbij zijn, want we gaan het land in.

Tussen half negen en twaalf uur trappen Ghislane Plag en Sven Kockelmann de uitzending af vanuit het Zaantheater in Zaandam. Te gast zijn onder anderen burgemeester Jan Hamming, columnist René Cuperus en politiek journalisten Wouter de Winther (De Telegraaf) en Rik Rutten (NRC).

Daarna nemen Natasja Gibbs en Jurgen van den Berg het stokje over vanuit het Toon Hermans Theater in Sittard. Te gast zijn burgemeester Hans Verheijen en gouverneur Emile Roemer. Er is een optreden van Frans Pollux en Marcel Harteveld verzorgt een slotlied.

Het blok tussen vier en half zeven met Fleur Wallenburg en Hila Noorzai komt wel uit de studio in Hilversum. We sluiten de dag af in Café De Hip in Deventer met een sprankelende uitzending gepresenteerd door Willemijn Veenhoven en Tim de Wit. Te gast is schrijver en columnist Özcan Akyol (Eus) en journalist Karel Smouter. Amman zorgt voor de muzikale omlijsting en Kiki Schippers sluit de uitzending af met een slotlied.

In Zaanstad, Sittard en Deventer ben je van harte welkom om de uitzending mee te beleven en kun je zelf op de zeepkist jouw stem laten horen.

Dat kan ook gedurende de hele dag via de NPO Radio 1-app. Laat ons weten Hoe deze verkiezingen het land gaan veranderen. En wie weet zie je jouw boodschap terug op de Radio 1-site.

Na deze speciale verkiezingsuitzending, gaat op NPO Radio 1 de NOS verder met de uitslagenavond.

Kom langs bij onze live-uitzendingen; de toegang is gratis.

Zaantheater, Nicolaasstraat 3, Zaandam

Toon Hermans Theater, Monseigneur Claessensstraat 2, Sittard

Café De Hip, Brink 21, Deventer

Wie luistert, weet meer. NPO Radio 1.

Scroll naar boven